Tavada Baharatlı Patates Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 1 çay kaşığı kekik
Hazırlık:
- Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
- Patatesleri küp küp doğrayın ve soğuk suda 10 dakika bekletin. Bu, fazla nişastasının çıkmasını sağlar.
- Patatesleri süzün ve kağıt havlu ile kurulayın.
Pişirme:
- Geniş bir tavaya zeytinyağını alın ve orta ateşte ısıtın.
- Kuruladığınız patatesleri tavaya ekleyin ve 10-15 dakika kadar, altın rengi alana kadar ara sıra karıştırarak kızartın.
- Bir kasede tüm baharatları (kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, tuz, pul biber, kekik) ve kıyılmış sarımsağı karıştırın.
- Patatesler kızardıktan sonra, baharat karışımını tavaya ekleyin ve iyice harmanlayın. 2-3 dakika daha pişirin.
- Baharatların patateslere iyice yedirildiğinden emin olun ve ocaktan alın.
Servis Önerisi:
- Sıcak olarak yoğurt veya cacık ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
|