Tavuk ve patatesle yapılan tepsi böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir tepsi böreği için tavuklu patatesli harç, ince yufka katmanları arasında nefis bir uyum yakalıyor. Altın rengi kabaran yufkası ve bol malzemeli içiyle hem göze hem damağa hitap eden bu tarif, günlük öğünlerden özel misafir sofralarına kadar her duruma uygun.

24 Kasım 2025

Tavuklu Patatesli Tepsi Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 3 adet yufka
  • 500 gram tavuk göğsü (haşlanmış ve didiklenmiş)
  • 3 orta boy patates (haşlanmış ve püre haline getirilmiş)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (yufkalar için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)
  • Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
  • Maydanoz (ince doğranmış)

Yapılışı:


  • İlk olarak, tavuk göğsünü haşlayın, soğuduktan sonra didikleyin. Patatesleri de haşlayıp püre haline getirin.
  • Bir tavada sıvı yağı ısıtın, ince doğranmış soğanı pembeleşene kadar kavurun.
  • Kavrulan soğana didiklenmiş tavuğu ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Tuz, karabiber ve pul biberi ilave edip karıştırın.
  • Ateşten aldıktan sonra patates püresini, rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu ekleyip iyice karıştırın. İç harcı hazır.
  • Tepsiyi yağlayın ve ilk yufkayı serin, kenarları tepsiyi aşacak şekilde yerleştirin. Yufkanın üzerine fırça ile sıvı yağ sürün.
  • İkinci yufkayı serip tekrar yağ sürdükten sonra hazırladığınız iç harcı yufkanın üzerine yayın.
  • Üçüncü yufkayı serip kenarları içe katlayarak kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve dilimleyin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında altın rengi alana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirin.
  • Fırından çıkarıp 10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Yufkaların kurumaması için üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • İç harcı soğuduktan sonra yufkaya yayarsanız, yufkalar ıslanmaz.
  • Daha lezzetli olması için iç harcına biraz krema veya yoğurt ekleyebilirsiniz.
  • Fırından çıkardıktan sonra böreği dinlendirmek, dilimlemenizi kolaylaştırır.

Servis Önerisi:

  • Sıcak veya ılık olarak yoğurt veya ayran eşliğinde servis edebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;