Tepside patates böreği nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir börek tarifi arayanlar için nefis bir teypse patates böreği hazırlığı. Patatesin yumuşak dokusuyla yufkanın çıtırlığının buluştuğu bu tarif, hem günlük sofralar hem de özel misafirler için ideal bir seçenek sunuyor.

23 Kasım 2025

Tepside Patates Böreği Tarifi


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (kızartma için)
  • 1 paket yufka
  • 1 çay bardağı süt (üzeri için)
  • 1 adet yumurta (üzeri için)

Hazırlanışı:


  • Patatesleri haşlayıp, kabuklarını soyun ve bir kasede ezin.
  • Soğanı ince ince doğrayıp, sıvı yağda kavurun.
  • Kavrulan soğanı, ezilmiş patatese ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları tezgaha serin ve her birini dörde bölün.
  • Her parçanın içine patatesli harçtan koyup, rulo şeklinde sarın.
  • Sarılan börekleri yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta ve süt karışımını sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, altın rengi alana kadar pişirin.

Püf Noktaları:


  • Patateslerin iyice ezilmesi, böreğin kıvamı için önemlidir.
  • Yufkaların kurumaması için, üzerini nemli bir bezle örtebilirsiniz.
  • Fırından çıktıktan sonra 5-10 dakika dinlendirip servis yapın.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Rulo Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Ton Balıklı Patates Salatası
Ton Balıklı Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
3 Renkli Patates Salatası
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Hardallı Patates Salatası ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
Yumurtalı Patates Salatası Tarifi ve Malzemeleri
;