Yalancı patates mantısı nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?
Patates püresi ve baharatlarla hazırlanan pratik bir lezzet arayanlar için ideal bir tarif. Geleneksel mantıya alternatif olarak kızartılarak yapılan bu nefis yemek, özellikle çocukların severek tüketeceği bir atıştırmalık. İçindeki ipuçlarıyla hem kolay hem de başarılı sonuç alabileceğiniz bir mutfak deneyimi sunuyor.
Yalancı Patates Mantısı Tarifi
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay bardağı su
- Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
- Patatesleri haşlayıp püre haline getirin
- Soğanı ince ince doğrayıp sıvı yağda kavurun
- Püreye kavrulmuş soğanı, baharatları ekleyin
- Un ve suyu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- Elde ettiğiniz parçaları mantı şeklinde şekillendirin
- Kızgın yağda altın rengi alana kadar kızartın
- Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün
Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Nane ve pul biber
Not:
- Kızartma işlemi sırasında yağın çok sıcak olmamasına dikkat edin
- İsteğe bağlı olarak iç harcına kıyma da ekleyebilirsiniz
- Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirerek servis yapabilirsiniz
|